TÜRKİYE’NİN NOBELİ İMAMOĞLU’NA


Karadeniz Ereğli Sevgi Barış Dostluk Festivali Yürütme Kurulu, “Türkiye’nin Nobeli” ödülünü, “kullandığı sevgi dili, birleştirici ve kucaklayıcı siyaset anlayışı” nedeniyle İmamoğlu’na vereceğini açıkladı. Bu yıl 21. yapılacak olan Karadeniz Ereğli Belediyesi, Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali için yapılan davette İmamoğlu için "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesi kullanıldı. Karadeniz Ereğlisi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bu ödüle daha önce Süleyman Demirel, Rauf Denktaş, Türkan Saylan, Turgut Özakman gibi isimlerin değer görüldüğünü söyledi.
imamoğlu ile ilgili görsel sonucu
Karadeniz Ereğli Belediyesi, Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'nin 21'incisini 5-6-7 Temmuz'da düzenliyor. Uluslararası düzeyde kültür, sanat, edebiyat, spor, dans, söyleşi gibi etkinliklerin yer aldığı festival kapsamında her yıl “Sevgi Barış Dostluk ödülü” de veriliyor. Bu yıl, ödüle, kullandığı sevgi dili ve kucaklayıcı yaklaşımı nedeniyle Ekrem İmamoğlu değer görüldü. Çağrı metninde, İmamoğlu için "İstanbul Büyükşehir'in seçilmiş Belediye Başkanı" vurgusu yapıldı.
NEDEN İMAMOĞLU?
halil posbıyık ile ilgili görsel sonucu
5'inci dönemdir seçilen CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık "Neden İmamoğlu" sorusunu şöyle açıkladı:
"Bu ödülü ‘Türkiye'nin Nobeli’ olarak kabul ediyoruz. Daha önce aralarında 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkan Saylan, Turgut Özakman gibi çok değerli isimler bu ödüle değer görülmüştü. İmamoğlu yeni bir politika anlayışını kararlılıkla ortaya koyuyor. Dil, din, ırk, cins, mezhep farkı gözetmeksizin, siyasi parti ayrımı yapmaksızın Türkiye'de insanların bir arada olabilmesi, kollarını açıp birbirine sarılması için sevgi dili kullanıyor. Bu dilin bütün Türkiye'de egemen olmasını arzu ediyoruz."
Posbıyık, İmamoğlu’na destek vermek amacıyla İstanbul’a gideceğini de açıkladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neşet Baba!

Elli dirhem fazla gelmiş ayrılık!

HALKIN POLİSİ CEVAT YURDAKUL