Figüransınız Beyler!

Evet, son sözüm bu ama baştan söylüyorum.
7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır’a ve hemen sonra Suruç’ta gencecik çocukların üzerine atılan bombalamalar ile başlatılan kaos ortamı, Beşiktaş ile tırmanışa geçirip, ülkedeki özgürlük ve demokrasi kırıntılarının rafa kaldırılmasına kaldıraç olduğunuz için.
Üzerinizde sakil duran “Özgürlük Şahinleri” adıyla “Türkiye’de rahat bir yaşam beklemeyin” diyerek üstlendiğiniz o kanlı eylem nedeniyle figüransınız.
Eğri oturup doğru konuşalım; bu açıklamanın, 80 öncesinde “devletine yardım ettiği” yalanıyla toplumu terörize eden faşist güruhun kullandığı “kana kan, intikam” sloganından bir farkı olmadığı için.
Üstelik “Türk halkı TAK’ın direk hedefi değildir” gibi cafcaflı bir cümle eşliğinde, “Kürtler ölüyorsa siz de öleceksiniz” tehdidini yapmayı da ihmal etmediğiniz için.
KÜRTLERİN ACISIYLA ZERRECE İLGİNİZ YOK!
Beşiktaş – Bursaspor maçının bitiminden sonra patlattığınız bombalarla, 44 kişiyi katledip, 14’ü ağır olmak üzere 136 kişiyi yaralanmasına yol açan eyleminize, “büyük bir titizlik” yakıştırması yaparak hem içimizi ürperttiğiniz hem de bize kan ağlamasını reva gördüğünüz için.
 “Kürtlerin acısı”nın arkasına sığınan ve bir türlü kim olduğunuz iktidarlar tarafından açığa çıkarılamayan sizin seçtiğiniz yöntem ve yaptığınız eylemle ile IŞİD’in eylemleri arasındaki bu benzerliği fark etmediğimizi sanmayın.
Bu bombaları patlatıyorsunuz; çünkü sizler figüransınız!
Size bu rolü verenlerin amacı toplumsal korkuyu genelleştirmek, toplumu sindirmek ve böylece yerleşik hak ve hukuk kurallarına, evrensel insan hak ve özgürlüklerine aykırı ne varsa yapılmasına sessiz kalınmasını sağlamak!
Sessizliğe bürünüp evlerimize kapanmamıza ramak kaldı ama olup bitenlerden memnun değiliz.
Acılarla yoğrularak bugüne gelmiş ve hemen yanı başında yaşanan acıları yüreğinde hissetmiş bir halka, “Kürtler acı çekiyor; acının ne demek olduğunu hissetsinler diye İstanbul’u kana buladık” diyen sizlerin “Kürtlerin acısı”ni zerrece hissetmediğinizi söyleyebilirim.
Zira acının ne demek olduğunu bilen biri, görevleri icabı orada bulunan sıradan halk çocuklarını katletmez; üstelik hiçbir özgürlük mücadelesinin yöntemi de bu olmamıştır; olamaz da!
tak  beşiktaş bomba ile ilgili görsel sonucuDÜZENİ SİZ TAHKİM EDİYORSUNUZ!
Evet, yanlış okumadınız; o çocuklar, görevleri icabı oradalardı.
Düzenin bekçileri” türünden kuracağınız cafcaflı cümleler, bu gerçeği değiştirmez ve eğer mesele “düzenin tahkim edilmesi” ise size kötü bir haberim var; bu ülkede gündelik yaşamını sürdürmek için çöpçülük, dolmuş şoförlüğü, manav, berber, öğretmen gibi aklınıza gelebilecek işleri yapan herkes, “düzenin tahkimi”nde görev alıyor.
Ölüme gönderdiğiniz o polislerin, sokağınızı süpüren çöpçüden bir farkı yok yani!
Ama daha da önemlisi, İdeolojisi kan dökmek üzerine kurulu IŞİD ile aynı yöntemi kullanarak; yapılan eylemden sonra kimin yaptığı konusunda tereddüt oluşmasına yol açarak, siz, herkesten daha çok “düzeni tahkim” ediyorsunuz.
İşte bu yüzden size küresel güçlerin vizyona koyduğu filmin figüranısınız diyorum.
Kürtlerin hak talebi var ama siz küresel güçlerin figüranı olarak yaptığınız bu eylemler nedeniyle yalnızca Kürtlerin hak taleplerinin konuşulmasına engel değilsiniz; aynı zamanda bütün bir Türkiye coğrafyasındaki hak ve özgürlük kırıntılarının hızla rafa kaldırılmasına aracılık ediyorsunuz; hepsi bu!
tak  beşiktaş bomba ile ilgili görsel sonucu
Yaptıklarınızın Kürtlerin hak taleplerine bir yararı yok yani!
Yaptığınız eylemler nedeniyle Selahattin Demirtaş’ın şahsında HDP’li vekillerin tutuklanmasının bu ülkeye bir yararı olmadığını konuşamıyoruz bile!
Yaptığınız eylem, tıpkı sizin gibi hak ve özgürlüklere düşman olanların işine yarıyor ama senaristi, başrolcüsü, figüranı herkes bilsin ki başta Kürtler ve Türkler olmak üzere bu coğrafyada yaşayan hepimiz, hevesinizi kursağınızda bırakacak güce sahibiz.

Biz düştüğümüz yerden ayağa kalkmasını biliriz ama siz figüransınız; işte o kadar!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neşet Baba!

Elli dirhem fazla gelmiş ayrılık!

HALKIN POLİSİ CEVAT YURDAKUL